Minggu, 10 April 2011

Super Moist Eggless Chocolate Cake...lagikkk!

Buat lagi untuk disedekahkan kpd jiran. Kali ni bubuh siap2 dalam cup. Terima kasih tak terhingga buat kak Nor Ganu(jiran yg jauh tp dekat di hati) yg telah menjadi org pertama mencuba resepi kek nih...berbaloi2 kan kak??...hehe. 

Yang ni msh panas lagi tau..baru kuar dari oven...tak sabar2nk tunggu sejuk..daah kena ngap...heheh. 

Kalau nak buat untuk big family atau utk tetamu, DJ sarankan buat 2 adunan atau lebih. Resepi ada DI SINI. DJ menggunakan cup berukuran 5.5cm (saiz M) dan dibakar dengan menggunakan suhu 160C selama 35 mnit. Untuk 2nd trip, ambil masa 30 minit shj. O ya, serbuk koko cap Kijangku dah habis, jadi, terpaksa guna koko biasa jer. Jadi, kaler pun tak hitam sgt. Apa2pun, tetap sedaaaappppp!!

Kek eggless ni mmg beginilah kejadiannya (i likeee...). Walaupun ada berlakunya keretakan kesan dp gempa bumi tp x usahlah dipandang pada rupanya yer...hehe. Selamat mencuba!