Salam....
2 hari selepas masak rendang Tok, tuan rumah sekali lagi merajinkan diri ke dapur semata2 nak buat asam pedas daging pulak. Sesiapa yg belum pernah cuba, cubalah sekali. Mana tau kena dgn taste. Tak rugi tau. Masaklah 1/2 kilo jer dulu atau suku kilo ker...mmg sedap sgt2!...kuahnya pulak kenalah masam dan pedas. Barulah best sesuai dgn nama asam pedas gitu....
Tuan rumah ni dulu2 lah tak reti makan asam pedas daging ni. Biasa buat dgn lauk ikan jer. Tapi once dah cuba, mesti nak lagi lepas tu. Sampai sekarang dah jadi one of the favorites...
Terima kasih juga buat suami tersayang, sb dgn dialah tempat aku belajar memasak asam pedas ni....harap2 tanggal 12 May nanti dia akan masak special utk kami sekeluarga. Dah lama dia tak turun padang....hehe.
Ok, resepi asam pedas daging ni ada di Sini.