Layan dulu yer...nanti update gambar lagi....tuan rumah kebizian sket masa ni. Thanks for stoppin' by.
Kek Coklat Lembut
bahan-bahan : Loyang 9 inci @ 10 inci
- 2 cawan tepung gandum
- 4 biji telur A
- 1/2 cawan serbuk koko
- 1/2 cawan susu cair
- 2 sk esen vanilla
- 1/2 cawan minyak jagung
- 1 cawan air panas
- 1 sb ovalette
- 1 sk baking powder
- 1 cawan gula aising
- 1 cawan gula perang
Cara-cara :
- Panaskan oven pada suhu 160C. Lengserkan loyang pembakar dgn mentega dan alaskan dgn kertas minyak. Sapukan lagi dgn mentega dan taburkan dgn sedikit tepung.
- Putarkan semua bahan (kecuali minyak dan air panas) sehingga gebu.
- Kemudian masukkan air panas sedikit demi sedikit sambil diputar hingga sebati.
- Tuangkan minyak jagung dan kacau sebati dengan menggunakan spatula.
- Kemudian masukkan adunan ke dalam loyang dan bakar selama 35-40 minit atau sehingga masak (ikut kepanasan oven masing2).
- Setelah masak, keluarkan dari oven dan sejukkan kek sebelum dipotong. Boleh juga hiaskan dgn topping kegemaran.