Hari bila entah tak ingat, dyg buatkan lagi puding coklat ni sbg memenuhi permintaan si princess. Itupun asyik tertangguh jer sb malas...hehe. Last2 buat gaklah. Ikut resepi yg sama. KLIK DI SINI. Ingat nak share resepi ni kat MYR. Dah lama tak simpan resepi kat dapur nun sejak ada blog sendiri. Rindu pulak rasanya. Di situlah pertama kalinya dyg sumbang resepi. Sekarang ni dah hampir 2 tahun dah dyg menjadi ahli. Seronok dpt berkenalan dgn geng masak2 di samping berkongsi resepi.
Layan jelah dulu dessert ni yer. Dari segi rasa, mmg mabeles! sos kastardnya pulak kalau nak dibuat lebih pekat, bolehlah tambah tepungnya tp dyg lbh suka berkuah sedikit cair (tak pekat tak cair sgt)...cuma kalau nak buat puding, depends gak dgn jenis serbuk agar2 yg digunakan. Sesetengah brand kena pandai2lah adjust sendiri. Mungkin kena lebihkan air/cecair dsb. Kalau tak, hasilnya nanti kurang memuaskan pulak. Finally, jadi agar2 coklat lak dan bukannya puding coklat...hehe. So, dyg lebih suka menggunakan cap bunga ros jer sampai sekarang. Apa2pun terpulanglah pd citarasa masing2. Terima kasih juga kpd yg telah mencuba resepi ni. Alhamdulillah...